Nuffnang header

Apesal.com

Monday, 9 May 2011

Hanya Student Engineering Memahami Study lewat Malam


 Gambar atas ni menunjukkan student engineering kalau dah saat terdesak, tapi kadang-kadang student kos lain pun sama juga, bila dah betul-betul terdesak, barulah nak buat toyol, nak snap pic nota isi dalam handphone yang canggih tu, macam-macam lagilah. Nak kata semua orang ni sama saja, tambah pula student engineering ni(student lain aku tak penah tengok culture diorang), study last minit, sebab baru ada feel, kalau study awal-awal risau lupe lak (bak kata sorang membe aku ni).



Bila dah lewat sangat, camni lah jadinya. malas makin malas makin malas. Last-last tekan on button wifi (tadi tutup konon nak study), klik mozilla, and then blogwalking. Itu je lah kejenya dari tadi. Punya susah nak dapat feel study tu. Lepas subuh, solat dulu, mata dah ketat, terus tido. Petang lak baru bangun. Bagi kebanyakan student, pengalaman di universiti atau kolej bukan setakat study lewat malam tapi bagaimana nak menyesuaikan diri dengan persekitaran, cabaran baru dan juga berkembang.



Kepada rakan-rakan aku, selamat berjaya untuk last paper rabu ni. Ganbate. Aku ada tips untuk korang yang dah buntu untuk menjawab final exam.Selamat Beramal.





12 comments:

  1. ahaha.btul2....Cik Ila pun suke stdy last minute.kalut semua benda..
    btw,salam perkenalan,jumpa kt innit td.. :)

    ReplyDelete
  2. @Cik Ila

    hahahaha..name je stdent..same je rsenye..sume suke last minit..stdy awl rsau lupe..salam perkenalan..jgn lupe follow ek..

    ReplyDelete
  3. buat keje last minit la baru best..tekanan tahap melampau dirasai

    ReplyDelete
  4. sy ngaku...sy pun suka stdy last minit...baru masuk apa yg kita baca...huhuhu...

    tp kan..keburukknnya..lepas habis exam..apa yg kita baca tu..lupa...

    bila kerja....kena punggah balik notes2 lama...tuk ingtkn semula.... ;)

    pape pun....good luck tuk exam.. xmo bawa toyol tau...x berkat...:)

    p/s: thnks sudi follow APA KATA HATI..keep in touch... ;)

    ReplyDelete
  5. hahhahha.. good luck exam..

    eh, psal churp-churp tu, nak letak nama bawah iklan tak tahu. tapi kalau nama iklan kluar masa cursor kat iklan tu taw la. pergi kt code tu. lepas link iklan, tambah title="NAMA IKLAN" ..tu je

    ReplyDelete
  6. @nabilah_2908

    thanx 4 d wish..mmg xbwk tyol pun..kmera keliling..huhu..ok, keep in touch gak ek..

    ReplyDelete
  7. @TrigYy

    just tmbh cmtu je??sng je..ok2,tq2

    ReplyDelete
  8. gudluck :)

    student akaun pun memahami study lewat malam.. tapi tyme akaun kira tak imbang2.. haha ;p

    ReplyDelete
  9. @♥misz nana♥

    kalu mechy pening ngan software n clculation..tp pling pning ngn sfware..

    ReplyDelete
  10. hehe aku rasa sama je semua, tapi kalau nak senang study last min ni bila ada soalan spot,

    setel soalan spot, exam, bila gap main game haha

    ReplyDelete
  11. @tengkorakemas

    yg 2 yg terbaik..stdy awal2 tp xde hint..ssah gak..kne bce smua..so, better tnggu hint sblm stdy..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...