Nuffnang header

Apesal.com

Saturday, 30 April 2011

Rumah Atas Pokok

Teringat mase kecik-kecik dulu. selalu tengok cite omputih @pun cite kanak-kanak, ade umah atas pokok. Kalau nak tahu, aku mase kecik-kecik suke sangat panjat pokok, panjat tinggi-tinggi, pastu mule ar gayat. Kat atas puncak tu dok berangan ade umah atas pokok (sampai sekarang pun suke berangan gak). Waaa...best giler. Hasil daripada GOOGLEan jumpe ar gamba-gamba menarik ni. nak share kat korang.

1. Umah atas pokok Tarzan punye. Hong Kong Disneyland.


Dunia tanpa engineer

Jurutera @ engineer bererti bakat, genius, kepandaian, atau kebolehan semulajadi. Seorang jurutera adalah orang yang menggunakan ilmu pengetahuan, matematik, pengalaman, dan pertimbangan untuk membuat, mengendalikan, mengurus atau memelihara peranti, mekanisme, proses, struktur, atau sistem yang kompleks, dan yang melakukan ini dengan cara yang rasional dan ekonomi.

Cuba anda bayangkan jika tiada jurutera di dunia ini, kebanyakan daripada kita tidak menyedari kepentingan jurutera kerana mereka kadang-kadang berfikir kejuruteraan ini adalah satu yang kompleks, jurutera membina sesuatu benda itu kerana untuk kepentingan peribadi atau pihak-pihak tertentu sahaja. Tetapi sesuatu yang kompleks dan bersifat peribadi itulah yang diperlukan semua orang. Kerana jurutera tetap manusia biasa. Di bawah ini adalah kartun humor yang menggambarkn jika tiada jurutera di dunia ini. enjoy

 Dunia tanpa Jurutera Aeronautik


Thursday, 28 April 2011

Senjata yang pelik dan menarik

Antara koleksi senjata yang pelik dan menarik yang kita semua jarang lihat. ada antaranya homemade, ada antaranya hak milik tentera, ada antaranya sekadar pelik dan semuanya adalah menarik.


Iklan Kreatif Di Russia




Iklan outdoor seperti ini sudah banyak terdapat di Russia yang agak menarik untuk diiklankan. Walaupun cara persembahan yang agak lame dan bukan original, iklan tersebut menarik minat dan membuatkan orang yang melintasi iklan tersebut tersenyum.

Youtube - Udin Sedunia



Hahahahaha. Lawak-lawak. ade gak lagu camni. Tajuk lagu ni udin sedunia. lagu ini mengisahkan nama udin yang ade diseluruh dunia. lagu ini memang funny, muka penyanyi dan cara menyanyi lagu ini pun dah nampak funny. daripada hasil "google"lan. udin ni di kampusnya dia lebih di kenali sebagai Udin Sedunia, kerana lagu luar biasa yang telah diciptanya bersama rakan-rakannya.



Inilah lagu yang berjudul Udin Sedunia tentang sebuah nama yang menyindir ketua PSSI Nurdin halid. Dengan lyrics yang sangat jenaka membuat lagu ini menjadi booming mengalahkan lagu Keong Racun milik Shinta dan Jojo. Muka penyanyinya sahaja sudah membuat ketawa. Enjoy

Sunday, 24 April 2011

Adik-beradik dari German mengamalkan sumbang mahram.




10 tahun yang lalu, adik beradik dari German Patrick Stuebing dan Susan Karolewsk adalah pasangan kekasih. Hubungan mereka itu berlanjutan sehingga mendapat 4 orang anak yang mana yang tinggal dengan mereka hanya seorang iaitu sofia. Hanya Sofia yang hidup sihat dan normal. 2 anaknya mempunyai masalah mental dan cacat fizikal. Dan anak ketiga

Dalam pada masa itu, mereka mempunyai 4 orang anak bersama - 2 daripada mereka mempunyai masalah mental dan cacat fizikal dan dalam rawatan. Seperti dilaporkan oleh BBC, pasangan ini menggambarkan diri mereka sebagai "pasangan normal" yang hanya ingin punya keluarga dan hidup tanpa diskriminasi. Di German, sumbang mahram adalah satu jenayah. Stuebing sudah menghabiskan dua tahun penjara kerana melakukan sumbang mahram. Peguam pasangan tersebut berpendapat undang-undang tersebut adalah ketinggalan zaman dan menyalahi hak-hak sivil berpasangan.

p/s : ade gak orang camni. kalau kat malaysia tak taw la jadi camne kat diorang ni..

Maddi jane - Price Tag cover (by jessie J)

1st impression bila tengok video maddi jane ni kat BlogSerius, waaaaa,comelnye budak ni..kesimpulannya kenapa aku ulang-ulang lagu ni dari tadi, 1st sebab die comel, 2nd suara die pun best. Kepada housemate aku,jangan marah ye aku memekak pagi-pagi ni. Google punye google, Maddi Jane ni baru 12 tahun. mudanya. Kalau kat Malaysia ni baru darjah 6. ni video yang aku curi dari youtube. enjoy


ni lak video dari penyanyi asal...


p/s : agaknya la kan.. kalau aku propose Maddi Jane ni die nak x??huhuhuhu

Saturday, 23 April 2011

Detect awek @ balak korang kat mane..

Saya ada dapat laman web ni yang boleh kesan kat mane orang yang nak kite cari tu berada. cume masukkan no fon, nanti satelit akan detect kat mane orang yang kite cari tu..ni laman web tu..http://adf.ly/1IYl6

screenshot :


My new house..


Selamat pagi. semenjak dua menjak ni saya susah nak tido, kalau tido pun kejap je. semalam saya tido 8 pagi, bangun pukul 1. arini lak tido pukul 11 malam, bangun pukul 1 pagi. adakah ini tanda-tanda insomnia? oh tidak. girl saya cakap, saya ni dah macam burung antu. siang tido, malam berjaga. hahahaha. ye kot burung antu. ciri-ciri dah ade. huhu.

haaa..berbalik kepada tajuk asal kat atas nu. bukan saya pindah ke rumah baru atau pun beli rumah baru. My new house ni tajuk assignment saya. lecture saya bagi. pastu,saya bagi lak kat girl saya suruh die yang buatkan untuk saya (malas punye budak). tambah lak saya tak pandai dalam mengarang dalam BI ni. so sebab die teacher, amat sesuai saya bagi kat die task tu. so, nak bace tak??klik je read more kat bawah ni....>>>>

P/S : Kalau ade salah grammar ke ape ke jangan gelak k..SAYA BUDAK BARU BELAJAR..enjoy


Friday, 22 April 2011

[Game] Hackers Evolution : Untold

Aku dah simpan game ni dah lame gile.kobek(selongkar) punye kobek kat dalam external hard disk aku ni..tiba-tiba terjumpa game ni..saje nak share kat sini..Pada yang teringin nak jadi hackers..bolehlah try game ni ye..aku pernah juga try game ni..tapi dululah..last-last fed up..sebab susah nak lepas..dilahirkan sebagai bukan hackers..agak susahlah..sape2 nak cube bolehlah download game ni..bawah ni de screenshot dan link untuk download..

[Game] Angry Bird

salam 1 malaysia..aku ni agak lambat sikit dari orang lain..baru saja main game angry bird ni..pape pun..memang menarik gila..game ni tak memerlukan grafik yang superpower..RAM yang super gaban laju..processor spec maharaja dewa..by the way, netbook aku pun boleh men game ni..bawah ni aku ada sediakan link untuk sesiapa yang belum ade lagi game ni..dan juga bawah ni aku ada sediakan screenshot untuk korang.





Lawak Teknologi..





Fakta Menarik Tentang Ayah

Sudah berapa hari tak update blog aku ni. ujung-ujung sem ni biasalah..agak busy and busy..semalam baru lepas present untuk final year project saku.fuuhhh..lega..ilang sikit beban kat kepala ni..sekarang nak concentrate kat final exam lak..opss,membebel lak..aku jumpe fakta ni pun dari blog len..agak menarik untuk aku kongsi kat semua orang..sebab aku pun lelaki..

Saturday, 16 April 2011

47 Fakta menarik yang patut dikongsi

salam 1malaysia...google punye punye google..tibe-tibe jumpe fakta yang agak menarik ni..kadang-kadang pengetahuan kita hanya terhad pada ape yang pernah kita lihat,kita rasa,kita buat..bawah ni ada 47 fakta yang patut kita tahu jugak rasenye..klik read more nak bace fakta-fakta menarik tu..enjoy



mengapa budak2 sekarang susah nak pandai..

Bukan salah seorang student tu fail dalam exam, sebabnye...dalam setahun cume ade 365 hari..
kalau mengikut dari segi bilangan hari, seorang student memang xsempat abiskan sesi pengajiannye..oleh sebab-sebab :


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...