Nuffnang header

Apesal.com

Saturday, 30 April 2011

Rumah Atas Pokok

Teringat mase kecik-kecik dulu. selalu tengok cite omputih @pun cite kanak-kanak, ade umah atas pokok. Kalau nak tahu, aku mase kecik-kecik suke sangat panjat pokok, panjat tinggi-tinggi, pastu mule ar gayat. Kat atas puncak tu dok berangan ade umah atas pokok (sampai sekarang pun suke berangan gak). Waaa...best giler. Hasil daripada GOOGLEan jumpe ar gamba-gamba menarik ni. nak share kat korang.

1. Umah atas pokok Tarzan punye. Hong Kong Disneyland.




2. Yang ni mesti best, tenang je. leh release tensen kat sini.


3. Enam bijik rumah pokok telah dibina di Madison Square Park. Datuk Bandar menjelaskan bahawa rumah pokok ini boleh memuatkan hingga 4 orang ahli keluarga dalm satu masa. Dan yang lebih mengejutkan harga untuk sewa bulanan rumah pokok ini berharga $ 1856 / bulan. Berbaloikah??pkir-pikirkan.


 4. Rumah pokok ni seram sikit. sesapa yang ade masalah fobia dengan ketiggian, elok tengok je la. Kalau nak naik gak, bace doa banyak-banyak.


5.  Rumah pokok siap dengan dekorasi kayu-kayan.


 6. Restoran atas pokok. restoran ini direka untuk menarik pelanggan. Macam kat Malaysia ni Restoran Jejantas, Restoran Tasik . Tapi kat obesea atas pokok lak.


 7. Ni lagi satu restoran atas pokok.


8.  Anping Tree House adalah seperti Angkor Wat Taiwan. Pada dasarnya, beberapa pohon Banyan besar mulai tumbuh melalui dinding dan asas sebuah rumah kedai tua. Ini sebenarnya cukup menarik, dan jauh lebih menarik daripada Anping Fort yang terkenal yang berada seberang jalan.


9. Last but not least, rumah pokok ini berada di Beach Rock Village di Okinawa, Japan. 


P/S : bilelah leh buat rumah camni. bes ni. tenang je. nak cari rumah senang, tapi nak cari pokok tu yang susah.

sumber : googleflickr, Neil wade photography

0 ulasan:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...