Nuffnang header

Apesal.com

Saturday, 3 December 2011

Ahli Bina Badan Fobia Terhadap Binatang Sehingga Menangis




Segagah Marvin Cruz, 47 tapi beliau kalah dengan seekor anjing sehingga beliau menangis. Dengan tatu penuh di tangan dan muka, sekali imbas kita menanggap beliau seorang yang tidak takut dengan apa-apa pun tetapi sebenarnya beliau amat fobia terhadap anjing setelah beliau menyaksikan seekor pitbull menyerang jirannya menyebabkan jirannya tersebut menerima 1000 jahitan.

Tetapi, beliau yang telah 40 tahun tidak pergi melawat taman, akhirnya cuba menghadapi ketakutan beliau dalam 'My Extreme Animal Phobia', salah satu rancangan televisyen terbaru di U.S.

video di bawah.......


Cara Yang Betul Sebut "Alamak"



Aku jumpa video dari Youtube masa tengah cari cerita Alamak yang tayang dekat Astro dulu. Sekarang rasanya dah takde cerita tu. Tiba-tiba jumpa video budak kecik yang super cute ni. Mak dia ajar dia sebut "alamak" tapi lain pula yang dia sebut. Hope Enjoy

video di bawah........

Monday, 28 November 2011

Jurutera Failed


Pilihan Di Tangan Anda


Kuasa Yang Tidak Terhingga


English Is So Fun


One Die, Million Cry


Wednesday, 9 November 2011

Masalah Dunia Pertama





Monday, 24 October 2011

Kematian Marco Simoncelli Di Sepang

Peminat sukan bermotor bersedih setelah kematian kedua selepas Pelumba Itali Marco Simoncelli terbunuh dalam perlanggaran dengan Colin Edward dan Valentino Rossi. Pelumba Gresini Honda tersebut hilang kawalan pada lap ke 2 di Litar Sepang, kemudian dilanggar oleh Edward dan Rossi selepas beliau tergelincir hingga ke atas trek.



Helmet yang di pakai oleh pelumba berumur 24 tahun ni tercabut sejurus pelanggaran dan beliau di bawa ke pusat perubatan untuk rawatan tetapi meninggal kerana kecederaan yang dialami beliau.



Sunday, 9 October 2011

Shuffle Versi India

video

Saturday, 8 October 2011

Antara Ciptaan Steve Jobs

Berita sedih bahawa Steve Jobs telah meninggal dunia, meninggalkan bahang pada dunia teknologi. Beliau mempunyai pengaruh mendalam ke atas dunia pengkomputeran untuk beberapa dekad, dan legasi beliau akan terus menyumbang kepada kita dengan teknologi masa hadapan. Mari kita lihat ringkas kembali kerja seorang lelaki yang mengubah, selama-lamanya, cara kita berfikir tentang teknologi.




Top 30 Reaksi Kematian Steve Jobs Yang Agak Bodoh



Ramai yang sudah mengetahui Steve Job co-founder dan former CEO sudah meninggal dunia baru ini pada usia 56 tahun. Di dalam ramai yang sedang kesedihan, ada juga yang melahirkan rasa takziah pada laman facebook mereka. Tetapi ada sesetengah yang cuba membuat lawak ataupun mungkin sedikit kebodohan pada status mereka. Ini ialah antara status-status bodoh reaksi kematian Steve Jobs.


Friday, 30 September 2011

God Mode Dalam Window 7







GodMode di dalam Window 7 adalah ciri-ciri yang tersembunyi yang membolehkan pengguna mengakses semua panel kawalan sistem operasi hanya dari dalam satu folder. God Mode membenarkan pengguna menukar dan mengubah keseluruhan tetapan Window 7 dalam hanya satu folder.

Dengan mewujudkan folder baru dalam Windows 7 dan penamaan semula dengan rentetan teks tertentu pada akhir, pengguna boleh menukar apa-apa kofigurasi hanya pada satu folder seperti menukar wallpaper, screen resolution, menukar user password dan macam-macam lagi. 

God Mode juga boleh digunakan di dalam Windows Vista, tetapi hanya untuk Vista 32-bit. Jika ia dilakukan pada Vista 64-bit kemungkinan ia akan crash kerana Window Vista adalah versi yang kurang stabil.

Tuesday, 5 July 2011

Nama Oh Nama..

Ajoi mendapat kerja sebagai guru sandaran di sebuah sekolah di Kulai.

Selepas memperkenalkan diri, dia menyemak nama murid-murid darjah 3 Raya dan merasa agak pelik semasa membaca nama seorang murid, iaitu “W.TAUFIK WWW”.

Kemudian guru tersebut menanyakan perkara tersebut.

Cikgu Ajoi : “Cikgu nak tahu, siapa yang bernama W.TAUFIK WWW ?”.

Taufik : “Saya Cikgu…” (Taufik menjawab & berdiri).

Cikgu Ajoi : “Taufik, saya ingin tahu nama panjang kamu apa?”.

Taufik : “Maaf Cikgu Ajoi, panjang sangat..”.

Cikgu Ajoi : “Takpe-takpe Taufik,cakap jer..”.

Taufik : “Baik Cikgu , nama penuh saya ialah…Wabillahi TAUFIK-wal hidayah Wassalamualaikum Warahmatullahi

Wabarakatuh…”.

Cikgu Ajoi menarik nafas panjang dan terdiam.

Setelah dari darjah 3 Raya, Cikgu Ajoi kemudian masuk ke darjah 1 Mawar dan menyemak nama murid-murid.

Mata Cikgu Ajoi tertuju pada 1 nama yang unik iaitu “BKBKBDB DIAN”.

Kemudian Cikgu Ajoi menanyakan siapa muridnya yang mempunyai nama tersebut.

Berdirilah seorang murid dan menjawab “saya DIAN Cikgu…”.

Semasa Cikgu Ajoi melihat wajah murid itu seiras muka Taufik darjah 3 Raya.

Cikgu Ajoi : “Dian ada abang di sekolah ini?”.

Dian : “Ya Cikgu,nama dia TAUFIK.Abang saya darjah 3.”

Cikgu Ajoi : “Saya ingin tahu nama panjang Dian apa pulak?”.

Dian : “Baik Cikgu, nama panjang saya ialah…

Berakit-rakit Ke hulu Berenang-renang Ke tepian, Bersakit-sakit Dahulu Bersenang-senang kemu DIAN”

Cikgu Ajoi :@$%&#^%

Saturday, 2 July 2011

Asal-usul cerita hantu kak limah



Masa duk syok blogwalking. aku ade baca dekat blog mamat khalid ni. Die sendiri cerita asal-usul cerita hantu kak limah ni. Menarik gak aku nak share ngan korang semua. Baca ar ek.


circa awal 70an. satu penempatan baru telah di buka lebihkurang 4km dari kampong aku. dahulunya kawasan itu penuh dengan lombong tinggal dan ketika itu telah ditebusguna dijadikan kawasan penempatan baru untuk menampung sebahagian besar dari penduduk melayu yang semakin meningkat di kawasan selatan ipoh ini. (melayu di sini aku satukan antara bugis jawa boyan mendeling dsbnya).

untuk sampai ke kawasan kampong baru ini kita harus melepasi semak samun lombong tinggal dan 4 jenis tanah perkuburan. mula-mula tanah perkuburan Islam selepas itu jirat Cina di ikuti dengan kubur hindu dan akhir sekali kami panggil kubur tiada bertanda kerana di situlah tempat perkebumian mayat-mayat yang tiada di claim atau waris di hospital atau rumah kebajikan. ada yang menceritakan kubur ini tidak di gali dalam menyebabkan anjing2 mengorek dan melarikan kepala lutut atau tulang kaki mayat yang ditanam cetek itu. itu di tahun 70an. mereka tidak peka seperti kita rakyat bertamadun tinggi sekarang.







amat payah bagi mereka yang tinggal di sini jika tidak mempunyai kenderaan. tiada bas atau teksi yang mahu masuk ke ke kampong ini. bayangkan kesusahan mereka ingin pulang ke rumah di waktu malam. nama kampong ini ada disebut di dalam film hantu kak limah tetapi hanya pada background dailognya sahaja ketika Usin mencari Che Nin di belakang warung Pak Jabit.

kisah hantu kak limah bercambah dari kampong ini. nama makcik ini bukan kak limah. namanya sangat indah tetapi tidak perlulah kita mengetahui nama sebenar itu. makcik ini tinggal di hujung kampong bersama suaminya yg sangat pendiam sehinggakan di hari kematiannya suaminya hanya duduk diam tiada memberi apa2 reaksi. orang kampong beramai-ramai menyempurnakan perkebumian makcik ini.


selang beberapa malam setelah jenazah beliau selamat di kebumikan, beberapa orang kampong mula telah terserempak dengan jenazah makcik ini dengan rambut mengerbang berjalan mencari jalan balik ke rumah. tangannya mengapai-ngapai memanggil nama suaminya. seram citer ni. aku yg tengah menulis ni pun sekalisekala melihat ke belakang aku takut ada yang mencongok duduk kat tingkap melihat lak hish seriau dah nih! kerh kerh kerh!

orang kampong mula bercerita. mereka semakin takut kerana setiap malam pasti ada yang terserempak dengan hantu ini. mereka berbincang dan keputusan di buat untuk memanggil bomoh supaya mententeramkan keadaan. berbagai bomoh dipanggil namun hantu makcik itu tidak dapat di halau malah semakin dirasai kehadirannya berdiri di tingkap-tingkap rumah penduduk kampong memanggil nama suaminya!
 


seorang kiyai di panggil dan beliau mengajak mereka supaya pergi ke rumah arwah untuk berjumpa dengan suaminya itu untuk memaafkan segala kesalahan yang arwah telah lakukan jika ada. ketua kampong bersama anakbuah berramai-ramai pergi ke rumah itu dan berjumpa dgn suaminya dan menceritakan keadaan yang telah menimpa arwah isterinya itu dan memohon beliau supaya memaafkannya.

setelah di beritahu oleh kiyai itu barulah mereka faham bahawa arwah telah menggunakan ilmu hitam untuk menundukkan suaminya sehingga bingung dan rohnya kembali untuk memohon maaf. namun tiada kemaafan yang boleh diperolehi kerana suaminya sudah hilang akal tiada faham dengan keadaan di sekelilingnya. azablah roh itu tiada diterima bumi kut.

aku masih kecil lagi ketika insiden itu berlaku dan tiadalah aku tahu dan ingin tahu ketika itu akan kesudahannya. mungkin aku terlalu takut.
 sumber : tempurung pecah

Friday, 1 July 2011

IntenseDebate hilang



aku tak taw ape yang tak kene ngan blog aku ni. Taw ar dah lame tak update. Pastu macam-macam mende dah hilang. 1st aku tengok widget untuk gengblogger hilang. 2nd, arini baru aku perasan intense debate yang aku gune untuk komen2 tu ilang gak. abis sume komen kat blog ni. kepada yang komen. sori,bukan aku yang delete..aku tak pandai nak fix balik semua tu.

Thursday, 30 June 2011

Iklan Streamyx



Aduiiyaaiii.. Berhabuk dah blog aku ni. lame sangat tak update. bz sangat + takde tenet. Ni pun wat sementara waktu aku guna Digi prepaid broadband. Boleh ar tahan. Maxis kat tempat aku takde line langsung. Ni aku nak cite sket sal iklan streamyx.

Camni, mase tu aku kat hostel aku. Dalam pukul 12 tengah malam. Aku bosan gile. Aku gi ar kuar sorang2. Moto lak takde, aku tengok kat parking de basikal sape ntah tak kunci langsung. Aku pun nawaitu nak pinjam. Nanti aku pulang balik.Kalau aku tak pulang, pandai2 ar owner beskal tu cari sendiri. huhuhu..kejam tak aku.. Mase tengah jalan2, ade simpang trafic light. Aku malas tol nak tunggu trafic light lame2. salah satu perkara yang membosankan, aku pun belok ar ke kanan, pastu aku nak wat u turn kat sane (ala2 mat rempit punye skill)..Tiba2 nak dijadikan cite jalan sempit ke ape ntah tak pun aku kayuh laju sangat, tak pun aku tak wat drift. beskal yang aku tunggang tu macam ilang kawalan, menghala ke dalam longkang. Aku tak sempat pikir pape dah, yang aku taw aku bakal melepek diri dalam longkang tu. Dah ar longkang tu besar, tinggi lak tu,name lak longkang kompom air mcm dalam lubang tandas.(xodarappina.blogspot.com)

Tuesday, 28 June 2011

lawak zoo



Amin diterima bekerja di sebuah zoo. Tugasnya adalah untuk memakai sut monyet yang disediakan dan bergayut di atas pokok seperti monyet yang sebenar. Oleh kerana Amin mempunyai pengalaman memanjat di kampungnya, maka kerja tersebut tidaklah terlalu sukar untuk dirinya. Namun begitu,pada suatu hari,dia terjatuh ke dalam kandang harimau yg bersebelahan kandangnya. Apa lagi, kecut perutlah si Amin ni apatah lagi melihatkan harimau tersebut sedang menghampirinya.. dia pun menjerit sekuat hati meminta pertolongan..
Amin: tolong2! Matilah aku macam ni. Menyesal betul la aku amik kerja ni. tolong2! Aku manusia la, bukan monyet. Jgn makan aku.
Harimau tersebut semakin lama semakin menghampiri diri Amin... lalu harimau tersebut pun berkata..
Harimau: Ssshhh! Baik kau diam..karang tak pasal2 kita berdua kena buang kerja.


Tuesday, 7 June 2011

Kehidupan Baru

Lama tak update blog aku ni. Banyak sangat keje kat opis tu. Aku sekarang tengah praktikal, as position draughtman. Bru 1minggu, keje aku tak penat badan. Otak ngan mata je penat. Sebabnye dari pukul 8.30 sampai 5.30 tengok laptop je, men autoCAD. Penat woo tengok laptop lama-lama. Macam keje kat ladang sawit je rase penatnya.

Semalam ada slug catcher nak kene anta kt port. Aku lak tak sengaja turun opis nak gi tandas, sempat ar tengok dorang nak anta mende tu. selama aku kat sini, ni 1st time ade produk nak kena anta kat client. ni gak 1st time aku tengok mende gila gaban besar atas lori tayar 100. Sebelum ni penah tengok lori tayar 100 pun kat tepi jalan je.


Sunday, 15 May 2011

Sebelum Bertemu 'Telaga Emas'

Sebelum bertemu 'telaga emas' kehidupan, mereka ini bangsat, ada yang pernah menjadi badut, pembersih kandang singa dan penggali kubur. Tapi... mereka tidak pernah jemu menggali rezeki sehinggalah menemui sendiri 'telaga emas' kehidupan yang dicari-cari.

Bill Gates
Sebelum bergelar jutawan seperti sekarang, pengasas Microsoft ini pernah bekerja sebagai budak suruhan atau office boy di sebuah syarikat kongres.



Bill Murray
Sebelum dikenali sebagai pelakon, lelaki ini bekerja sebagai penjual kacang di kaki lima pusat beli-belah.



Slyvester Stallone
Asalnya dulu bekerja sebagai pembersih kandang singa.



Saturday, 14 May 2011

Semuanya Sudah Berakhir

 BDD members (seksyen ex-poli + ex-dip)

Semuanya sudah berakhir, test, kuiz, assignment, final, projek dan tesis. Tapi aku untuk sem ni je, aku ada lagi sem depan, yang sedihnya membe-membe aku dah abis, lepas ni takde lah sape nak ajak aku pegi mana-mana, dengan housemate baru ar lak. 3tahun bersama dengan diorang, macam-macam memori, memang susah nak lupe. Diorang pun lepas ni dah masuk alam pekerjaan. Aku?? 30.5.2011 ni aku start praktikal tapi bulan 9 aku kene masuk balik, and then baru abis.

 Sesi makan-makan

Macam entri aku Kisah pendaki gunung dan botol air, sebenarnya aku dah penat nak lalui semua ni, biarpun just tinggal 9 bulan je lagi, tapi rasa perit nak teruskan. Lambatnye. Bosan dah duduk kat sini, jauh nak balik kampung. Nak balik kampung pun dah 7 jam. Orang lain best je boleh balik tiap-tiap minggu, aku lak balik tiap-tiap cuti sem je.

 Din Palapes sedang menunjukkan aksi kepada Mat Cina

Lepas abis paper baru ni, ada lah budak-budak kelas aku nak bergambar kenang-kenangan, lepas ni susah dah nak jumpa. Tapi yang gambar aku tak taw wujud ke tak, biasanya kalau ada event apa-apa dengan budak kelas, ada je makhluk yang upload dekat facebook. Tapi entah kenapa makhluk-makhluk semua tu tak upload dalm facebook. Tak kan dah insaf kot @ dah balik kampung bersantai. Aku je dekat sini tak balik-balik.

 Sesi Bermaaf-maafan. Kira halal semua ye

Malam tu pulak ada buat bbq, memang happening gila ar, sebab dorang memang gila. hahahaha. Aku tahu korang tension study kan? Tu yang korang jadi gila. Tapi kan, ade orang cakap, alam pekerjaan lagi gila, tambah lak korang dah ada title engineer, masak ar korang. Tanggungjawab tinggi tu. Nanti pengalaman korang cerita dekat aku ye.

Ini saja bbq kami.

Apa-apa pun, aku ucapkan kepada rakan-rakan aku yang dah abis ni, gud luck untuk praktikal korang, harap-harap dapat kerja terus dekat situ. Korang dah bergelar engineer. Aku belum lagi. Sedihnya. Aku happy kenal dengan korang. Aku sayang geng-geng BDD.

 Budak-budak rumah no.18 taman universiti.



Spiderman Mabuk



Alhamdulillah..Akhirnya blog sudah boleh sign in. Aku pun heran kenapa, tambah lak budak baru, blur sikit ar. ingat kena block tak pun ape-ape je. Mase jejalan kat Masokis aku jumpa game yang best ni.

http://www.masokis.com/t00l/doublewires.swf

Korang try ar, best game ni. Tak mengecewakan, Tak memerlukan graphic card smpai 3-4 gb. Tak memerlukan Ram 7-8 gb. Game santai je ni, tapi nak kawal spiderman mabuk tu susah sikit. Sebab die kan tengah mabuk. Mana boleh jalan elok-elok.


Wednesday, 11 May 2011

Anjing Boleh Bercakap


Kreatif gila orang yang wat video ni. Dengan anjing pun boleh jadi. Boleh pulak sama je reaksi muka anjing dengan orang yang cakap. Ataupun dorang buat dubbing.

Monday, 9 May 2011

Streamyx Buat Hal Lagi



Geram tol aku dengan streamyx 2-3 arini. Asyik slow je. Tak paham betul apa yang terjadi. Kalau jarang takpe, ni tiap-tiap ari macam ni. Apekes ni. Broadband boleh gak consider nak slow camne pun. Terpaksalah gune enset jadikan modem. Biarpun slow. Sekali-sekala kayakan maxis lak. Better dari guna streamyx yang super lembap. Aku memang tak boleh idup tanpa internet. Internet bagi aku ibarat makan nasi. Memang dah  jadi satu keperluan.


Tengok, kura-kura ni pun mengaku dia lagi laju dari streamyx.
Oppss, lupa lak. Sape-sape taw pasal streamyx cool uni pack. Ada membe tanya. Wujud lagi ke pakej tu?

Hanya Student Engineering Memahami Study lewat Malam


 Gambar atas ni menunjukkan student engineering kalau dah saat terdesak, tapi kadang-kadang student kos lain pun sama juga, bila dah betul-betul terdesak, barulah nak buat toyol, nak snap pic nota isi dalam handphone yang canggih tu, macam-macam lagilah. Nak kata semua orang ni sama saja, tambah pula student engineering ni(student lain aku tak penah tengok culture diorang), study last minit, sebab baru ada feel, kalau study awal-awal risau lupe lak (bak kata sorang membe aku ni).

Bahasa Melayu Kuno Masih Digunakan Lagi



Gambar ni dah lama, aku nak share dekat you all semua. Aku jumpa signboard ni masa aku ondaway dari kampung nak balik umah aku, masa tu ayah aku berhenti beli apa aku dah lupa. aku pandang signboard ni, terus gelak tak berenti. Lucu gila. Lokasi terpaksa dirahsiakan.

Mamat Tensen Password Hilang



Siyes tak leh blah tengok video ni. Password ilang je pun. Macam-macam cara lagi boleh guna nak dapatkan password tu balik. Serius Psiko

Sunday, 8 May 2011

Aku Benci Budak Psiko


Ni aku nak luah perasaan sikit..Ni bukan pe, pasal maharaja lawak ni. Aku cukup anti ngan Si Amir tu, tak taw lah nape die leh stay sampai sekarang. Mintak maaf ye kepada penyokong-penyokong Amir. Pelik betul die bertahan lama, adakah ini berkaitan ngan undian****-**** mereka? Kalau betul nak support **** sendiri, tengok lah dulu berkualiti ke tak?

Kesian pelawak yang berkualiti, terpaksa dibuang awal-awal. Astro, please buatkan undi keluar. aku nak spend kedit aku untuk undi keluar amir..hahahahaha

Jika Anda Seorang Blogger



SAYA DAPAT BANNER NI DARI....http://www.benashaari.com/

Mase tengah blogwalking tadi, masuk kat blog abang ben ni. Berminat nak join sekali


Untuk mengetahui cara dan tujuan , sila klik SINI

Kisah Pendaki Gunung Dan Botol Air.



Cerita ni diceritakan oleh membe aku, aku nak share sikit kat sini. Cerita ni bukan ar cerita dongeng ke, bed time story ke, tapi cerita ni just sebagai motivasi (eh,yeke?) tak pun aku leh classified kan sebagai realiti hidup sekarang. Takpe ar, korang baca je.

ATV Dengan Enjin Subaru WRX STi



Quad-Bike dengan mesin Subaru Impreza WRX STI turbocharged? Ini betul-betul gila! ATV custom-made dibina oleh Ken Brough, New Zealand-yang menggelarkan dirinya sebagai "Berumur 50-tahun dengan petrol di pembuluh darahku". Hahaha, lucu je tagline die.

 




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...