God Mode Dalam Window 7GodMode di dalam Window 7 adalah ciri-ciri yang tersembunyi yang membolehkan pengguna mengakses semua panel kawalan sistem operasi hanya dari dalam satu folder. God Mode membenarkan pengguna menukar dan mengubah keseluruhan tetapan Window 7 dalam hanya satu folder.

Dengan mewujudkan folder baru dalam Windows 7 dan penamaan semula dengan rentetan teks tertentu pada akhir, pengguna boleh menukar apa-apa kofigurasi hanya pada satu folder seperti menukar wallpaper, screen resolution, menukar user password dan macam-macam lagi. 

God Mode juga boleh digunakan di dalam Windows Vista, tetapi hanya untuk Vista 32-bit. Jika ia dilakukan pada Vista 64-bit kemungkinan ia akan crash kerana Window Vista adalah versi yang kurang stabil.


Caranya begini.

1.Buat satu folder pada desktop.

2. Salin perkataan ini  GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}


3. Namakan semula folder itu tadi kepada nama kod diatas.


4. jika folder itu tadi akan bertukar icon kepada gambar dibawah,maknanya anda berjaya.Sebaik sahaja selesai, ikon folder akan berubah menyerupai panel kawalan mengandungi berpuluh-puluh pilihan kawalan. Saya tidak yakin ia adalah idea saya cuba menjadi Tuhan, tetapi ia adalah cara yang senang untuk akses kepada semua jenis kawalan.Di-copy daripada My Hackers Are Here

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

47 Fakta menarik yang patut dikongsi

Rumah Atas Pokok