Nuffnang header

Apesal.com

Thursday, 30 June 2011

Iklan Streamyx



Aduiiyaaiii.. Berhabuk dah blog aku ni. lame sangat tak update. bz sangat + takde tenet. Ni pun wat sementara waktu aku guna Digi prepaid broadband. Boleh ar tahan. Maxis kat tempat aku takde line langsung. Ni aku nak cite sket sal iklan streamyx.

Camni, mase tu aku kat hostel aku. Dalam pukul 12 tengah malam. Aku bosan gile. Aku gi ar kuar sorang2. Moto lak takde, aku tengok kat parking de basikal sape ntah tak kunci langsung. Aku pun nawaitu nak pinjam. Nanti aku pulang balik.Kalau aku tak pulang, pandai2 ar owner beskal tu cari sendiri. huhuhu..kejam tak aku.. Mase tengah jalan2, ade simpang trafic light. Aku malas tol nak tunggu trafic light lame2. salah satu perkara yang membosankan, aku pun belok ar ke kanan, pastu aku nak wat u turn kat sane (ala2 mat rempit punye skill)..Tiba2 nak dijadikan cite jalan sempit ke ape ntah tak pun aku kayuh laju sangat, tak pun aku tak wat drift. beskal yang aku tunggang tu macam ilang kawalan, menghala ke dalam longkang. Aku tak sempat pikir pape dah, yang aku taw aku bakal melepek diri dalam longkang tu. Dah ar longkang tu besar, tinggi lak tu,name lak longkang kompom air mcm dalam lubang tandas.(xodarappina.blogspot.com)

Sesungguhnya aku memang kaget bangat mase tu. Mase beskal ngn aku nak menjunam dalam longkang tu ak ade nampak besi terjojol dekat longkang tu, dalam mase beberapa milisaat tu aku sempat berfikir nak capai besi tu. Aku tak nak badan bau hancing. Elok je hampir masuk longkang tu, aku terus capai besi tu. nasib baik dapat, tangan kanan pegang besi,tangan kiri aku pegang beskal. Kalau owner die tau aku sumbat beskal die dalam longkang, masak aku. Sekarang aku jadi serba salah. Antara selamatkan diri aku saja atau selamatkan diri aku ngan beskal skali. Tangan aku ade 2 je. Aku cube selamatkan beskal dulu. Hayun punye hayun, tangan aku lak tak kuat. letih dah aku hayun, tak lepas-lepas gak. Ade aku campak je beskal ni dalam longkang ni. Tapi longkang tu dalam sangat, klu nanti nak amik,kompom2 kene sewa kren..haiishhh..aku cube mintak tolong orang2 yang ade kat situ....aaarrrgghhh, dh tengah malam mane ade orang dah.



Dalam mase aku tengah survive tu, tibe2 aku nampak cahaya lampu dari umah flat depan ni. Aku cube jerit kat orang umah tu. Adelah kuar sorang pakcik ni, fuhhh..nasib bek.. pastu die amik torchlight, dan tolong aku naik dari longkang ngan beskal curi aku tu..huhu..abis lenguh tangan aku. kiri kanan lak tu. Pakcik tu lak ajak gi umh die dulu. Aku pun masuk ar umah die.  Sambil2 sembang ngan die, die jerit suh anak die watkan air untuk aku ngn bapak die..mase anak die kuar, WOWWW..anak die pempuan..2orang lak tu..and mestilah cantik..aku geram tengok si adik ni..comel tol..sambil2 sembang ngan pakcik ni aku pun usha2 anak die ni..tapi yang si akak lak perasan..aduiiyaaiii..

Tibe2 pakcik ni mintak nak gi tandas jap..pucuk dicita ulam mendatang. aku pun terus mintak kat si adik no fon die. tapi dengan sombongnye die wat tak taw je..hangin 1 badan der..yang si akak ni lak yang nak bagi no fon die. Dalam aku sedang ngorat si adik ni. Bapak dorang ni kuar, aduiiyaaiii,kantoi lak aku. Dengan muke tak bersalah aku pun mintak diri nak balik, risau kene pelempang ngan die sebab ngorat budak bawah umur. Mase aku salam nak balik, pakcik tu cakap. sebenarnye die taw aku duk usha anak die..jantung aku berdegup kencang..pastu die tanye aku "nak no talipon anak pakcik ye??sekarang orang dah tak pakai talipon ar..orang sekarang nak mesej guna akaun streamyx..ni haaa akaun streamyx anak pakcik"...yang si adik cuba menarik balik kertas yang bapak die bagi kat aku..aku pun msykill gile..dalam tengah blur2 tu tibe2 aku terbangun, rupenye aku mimpi..siot tol..mimpi jenis ape ni..

sekian..terima kasih..

0 ulasan:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...